Irske korsboller
SPONSORERET indhold

Irske korsboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

I Irland, England og Skotland bager man disse hot cross buns, de er dejligt søde og kageagtige, og de fås i et hav af varianter. Fælles for dem er korset på toppen af bollen. Denne opskrift kommer fra den berømte irske Ballymalou Cookery School.

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
08. apr. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
24 stk.

Ingredienser

30 g gær
85 g sukker
3 dl lunken mælk
ca. 550 g mel plus ekstra til formning
85 g smør
¼ tsk. kanel
½ tsk. muskatnød
2 tsk. krydderi til brunkager eller krydderikage
et nip salt
85 g korender
85 g syltet, hakket appelsinskal
2 æg
lidt mørdej til pynten
1 sammenpisket æg til pensling

  1. Opløs gær og 1 spsk. sukker i lidt af mælken.
  2. Vej 400 g af melet op i et dejfad, og ælt det sammen med smørret. bland godt med kanel, muskat, blandingskrydderi, salt, resten af sukkeret samt den tørrede frugt.
  3. Pisk de to æg sammen med gærvæske og resten af mælken, og bland det våde og det tørre. Ælt dejen grundigt, tilsæt om nødvendigt mere mel. lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 30 min.
  4. Form dejen til små boller, læg dem på plader, og lad dem efterhæve en halv times tid. rul mørdejen tyndt ud, og skær den i smalle strimler. Pensl bollerne, og pynt dem med et kors. bag bollerne ved 220 gr. i ca. 5 min. og derefter ca. 10 min. ved 200 gr.