SPONSORERET indhold
Italienske frikadeller med parmaskine
Skønne italienske frikadeller med parmaskinke, der serveres med en frisk fennikelsalat.
ca. 25 stk
Ingredienser
500 g hakket kalvekød
1 spsk. havsalt
friskkværnet peber
1½ dl mælk
25 g brødkrummer
1 æg
1 tsk. fennikelfrø
70 g parmaskinke
Fennikelsalat:
250 g rucola
1 fennikel
3 skiver brød skåret i tern
2 spsk. olivenolie
50 g parmesan
Dressing:
2 spsk. rød balsamico
6 spsk. olivenolie
Pynt: 4 spsk. sorte oliven
Sådan gør du
- Rør kalvekød sammen med salt og peber.
- Hæld mælken over brødkrummerne, og lad det trække i 5 min.
- Skær parmaskinken i små tern. Knus fennikelfrøene i en morter eller i en minihakker.
- Rør farsen sammen med æg, opblødte brødkrummer, parmaskinke, knuste fennikelfrø og hakket persille.
- Form farsen til små runde bolde på størrelse med valnødder.
- Opvarm olien på en sliplet pande. Steg kødbollerne i 6-7 min. på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
- Skyl rucola, og slyng den tør. Snit fenniklen helt fint.
- Skær brødet i tern, og bland brød med olie. Steg croutonerne sprøde på en pande.
- Høvl parmesanen med en kartoffelskræller.
- Bland rucola sammen med snittet fennikel, croutoner og pynt med høvlet parmesan.
- Rør balsamico og oliveolie sammen. Dryp dressingen udover salaten. Pynt med sorte oliven.