SPONSORERET indhold
Jordskokke-fennikel-suppe med laksebruschetta
6 personer
Ingredienser
1 kg jordskokker
det hvide af en porre
1 stilk bladselleri
1 fennikel
30 g smør
2 dl tør hvidvin
1 liter hønsebouillon (gerne hjemmekogt på en høne, hane eller kylling)
2 dl piskefløde
salt, peber
Laksebruschetta:
12 skiver flute
4 spsk. god mayonnaise
2 tsk. wasabi eller 1 spsk.
reven peberrod
200 g røget laks i tynde skiver
peber
Tilbehør:
en skål friskhakket persille til drys
- Skræl jordskokkerne, og skær de rensede grønsager i mindre stykker. Svits dem i smør i en gryde. Tilsæt vinen, og kog det kort igennem. Tilsæt bouillon, og lad det snurre ca. 30 min. under låg.
- Miks suppen jævn i en blender eller foodprocessor, og pres den gennem en purésigte. Varm suppen op igen, og smag til med fløde, salt og peber.
- Rist fluteskiverne. Rør mayonnaise og wasabi sammen, og smør det på brødskiverne. Læg lakseskiverne over. Kværn peber over. Server brødene til suppen sammen med friskhakket persille. Her har vi sat brødene på spyd og pyntet med lidt ekstra wasabi.