Julefrikadeller & sprød grønkålssalat
Perfekte til julefrokosten.
Ingredienser
400 g hakket kalve- og flæskesmåkød 8-10 %
1 æg
1 dl minimælk
25 g hvedemel
1 hakket løg
1 tsk salt, friskkværnet peber
1 tsk timianblade
1 udkernet groftrevent æble − gerne coxorange
3 tsk rapsolie (til stegning)
GRØNKÅLSSALAT:
1/2 liter hakket grønkål
2 rosa grape
2 appelsiner
1 tsk olivenolie
1/2 dl appelsinsaft
25 g ristede pinjekerner
200 g groft speltbrød
Sådan gør du:
Pisk æg, mælk, mel, løg og krydderier sammen. Pisk blandingen med det hakkede kød og rør æblerne i farsen, der formes og steges som 16 små frikadeller. Alternativt kan du blende alle ingredienserne i en foodprocessor. Det er langt nemmere. Skræl grape og appelsiner og skær dem i skiver. Bland alle ingredienser til salaten, der smages til med salt og peber og serveres til frikadellerne med brødet.
ENERGI PR. PERSON: 500 kcal, fedt 28%, protein 28%, kulhydrat 44%