Julepie
SPONSORERET indhold

Julepie

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Betina Hastoft / Opskrift Susanne Engelstoft Rasmussen Foto: Betina Hastoft
06. nov. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(4 pers.)

Ingredienser

Dej:
125 g koldt smør
300 g hvedemel, evt. halvt grahamsmel
2 små æg
salt
Fyld:
350 g flæskesteg (rest fra dagen før)
1 løg
2 stængler bladselleri
75 grønkål
2 fed hvidløg
100 g valnødder
30 g tørrede tranebær
1½ dl madlavningsfløde 18 %
salt og peber

  1. Skær smør i grove tern, og kom det i en foodprocessor sammen med mel, og kør til det er hakket helt. Tilsæt æg og salt, mens den kører. Kom dejen ud på bordet, og saml den hurtigt. Læg gerne dejen i papir, og lad den hvile i køleskabet 1 times tid.
  2. Lav imens fyldet klar. Skær kødet uden svær i små tern. Hak løg, selleri, grønkål og hvidløg fint. Hak valnødder og tranebær groft. Hæld fløden på, og krydr med salt og peber.
  3. Rul dejen ud, og lav én stor eller flere mindre pier. Beklæd en smurt eller bagepapirsbelagt form med dej, gem noget af dejen til låg. Kom fyldet i, og læg et låg af dej på til sidst, prik eller skær et par huller (evt. i hjerteform) i dejen, så dampen kan komme ud.
  4. Stil svinekødspierne midt i en varm ovn i ca. 30 min. ved 180 gr. Tag dem ud af ovnen, når de er fint brune, og du har fornemmelsen af, at dejen er gennembagt.