Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kalkun i rød karry
Foto: Mikkel Adsbøl

Kalkun i rød karry - opskrift fra Hendes Verden

Kalkun i rød karry

Trænger du til en pause fra julemaden, så er denne ret forfriskende krydret med helt andre smagsnoter. Her har vi serveret kalkun i karry, men du kan også bruge rester af and eller kylling

(4 pers.)
Print

2 tsk. rød karrypasta
3 fed finthakket hvidløg
3 kaffir limeblade eller et stykke grøn limeskal
1 tsk. stødt spidskommen
1 knsp. stødte nelliker
1 spsk. tomatkoncentrat
olie til stegning
1 ds. kokosmælk
2 løg i smalle både
ca. 400 g stegt kød af kalkun i mundrette stykker
4 ringe ananas fra dåse
8-10 cherrytomater
1 spsk. fishsauce
1 spsk. sukker
Tilbehør:
løse ris

  1. Rist karry, hvidløg, limeblade, spidskommen, nellike og tomatkoncentrat i olien sammen med lidt kokosmælk. Llad det simre et par minutter.
  2. Tilsæt kokosmælk og løg, og lad det simre 5 min. Vend kødet i, og varm alt helt igennem. Tilsæt ananas i mindre stykker og halverede tomater. Smag til med fishsauce og sukker, og server med løse ris.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kalkun