Ingredienser
50 g gær
2 dl lunken mælk
2 æg
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
75 g smør
500 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
Fyld:
150 g blødt smør
3 spsk. brun farin
3 spsk. sukker
2 spsk. stødt kanel
Pynt:
glasur rørt af 3 dl flormelis og 2 spsk. vand
- Rør gæren ud i lunkent mælk. Rør æg, sukker og salt i. Smuldr smørret i melet i en anden skål. Bland melet i gærblandingen, og ælt dejen glat. Stil den til hævning et lunt sted tildækket i ca. 40 min.
- Rør blødt smør, farin, sukker og kanel sammen.
- Del dejen i 2 stykker, og rul dem til 20 x 40 cm’s rektangler. Fordel fyldet på de to rektangler, og rul dem sammen til roulader. Skær dem i 2 cm’s skiver, læg dem på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve 15 min.
- Pensl sneglene med sammenpisket æg, og bag dem på midterste ovnribbe i ca. 15 min. ved 200 gr.
- Pynt sneglene med glasur, mens de stadig er lune.