SPONSORERET indhold
Karamelpavlovaer med rabarber
Det er den brune farin, der giver en lidt karamelagtig smag til denne pavlova.
8-10 personer
Ingredienser
Til bagepapiret:
10 g smeltet smør
2 tsk. majsstivelse
Desuden:
5 æggehvider
1 tsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
110 g sukker
110 g brun farin
1 spsk. majsstivelse
2 dl piskefløde
200 g græsk yoghurt, 10 %
Rabarber:
500 g rensede rabarber
150 g sukker
evt. korn af 1 vaniljestang
- Bland rabarberskiver, sukker og evt. vaniljekorn i en gryde, og lad det trække et par timer. Varm det langsomt op, og lad det småkoge et par min., til rabarberne er møre.
- Pisk æggehviderne stive med en håndmixer. Tilsæt eddike. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Tilsæt herefter brun farin lidt ad gangen. Rør 1 spsk. majsstivelse i.
- Smør bagepapiret med smør, og drys med majsstivelse. Fordel marengsen i 8-10 toppe på bagepapir. Glat toppene ud, de skal have en højde på ca. 3 cm.
- Bag pavlovaerne i ovnen ved 180 gr. i 5 min. på midterste ovnribbe. Skru ned til 150 gr., og bag videre ca. 40 min. Sluk for ovnen, og lad pavlovaerne køle af i ovnen. En pavlova skal have en sprød skal og et skumfidusagtigt indre.
- Pisk fløden til skum, og bland med yoghurt. Fordel det over pavlovaerne. Fordel halvdelen af rabarbersaucen over. Server med resten af rabarbersaucen.