SPONSORERET indhold
Klassisk koldskål med græskarkerne-chrunch
Koldskålen er klassisk, men det knasende tilbehør har vi fornyet og det smager fantastisk.
4 personer
Ingredienser
Koldskål
4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
1 dl sukker evt. lyst rørsukker
korn af 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
4 spsk. citronsaft
1 l kærnemælk
Tilbehør:
Crunch med græskarkerner (se bokstekst), flødeskum af 2 dl piskefløde og sommerbær
Chrunch
1 dl ahornsirup
1 dl speltflager eller havregryn
50 g hakkede mandler
1 dl græskarkerner
3 spsk. sesamfrø
Sådan gør du
Koldskål:
- Pisk æggeblommerne cremede med sukker og vaniljekorn.
- Rør citronsaft og kærnemælk i.
- Stil koldskålen i køleskab en times tid. Server med chrunch, flødeskum og bær.
Chrunch:
- Varm sirup op på en pande. Kom speltflager, mandler, græskarkerner og sesamfrø i, og varm det hele sammen et par min., mens du vender rundt i det. Det skal blive gyldent. Pas på, det ikke brænder på.
- Fordel det på et stykke bagepapir på en bageplade. Lad det stivne. Kan opbevares i et tætsluttende glas en uges tid.