SPONSORERET indhold
Kold æblesuppe med vaniljeis
Kold æblesuppe er en frisk og delikat dessert, der ikke ligger for tungt i maven. Denne suppe serveres med vaniljeis, men ristede mandelflager smager også skønt til suppen.
4-6 personer.
Ingredienser
800 g syrlige madæbler
½ l vand
1 stang vanilje
150 g sukker
Desuden:
4-6 kugler vaniljeis
Kanelsukker:
4 spsk. rørsukker
1 tsk. stødt kanel
Pynt:
frisk mynte
Sådan gør du:
- Skræl æblerne, og fjern kernehus og stilk. Skær æblerne i mindre stykker.
- Kog æblerne i vandet sammen med udskrabet vaniljestang ca. 15 min. (vaniljekornene skal du bruge senere).
- Miks suppen jævn i foodprocessor eller blender. Pres den gennem en sigte. Kog suppen op igen med sukkeret og vaniljekorn. Smag til. Køl suppen helt af.
- Bland ingredienserne til kanelsukkeret. Server den kolde suppe med vaniljeiskugler i, og drys med lidt kanelsukker.
- Pynt med frisk mynte. Server resten af kanelsukkeret til.