focaccia
SPONSORERET indhold

Krydret focaccia

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Nielsen
26. okt. 2012 | Opskrift | Fit living
1 brød – 10 stk

Ingredienser

1 dl havregryn
15 g gær eller 1½ tsk tørgær
1 tsk sukker
2½ dl lunkent vand
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
100 g fuldkornsspeltmel eller grahamsspeltmel
250 g til 300 g italiensk mel type 00
1 spsk olivenolie til pensling
50 g semidried tomater
flaget havsalt
oregano eller rosmarin

Sådan gør du:

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt sukker. Dæk skålen med plastfilm og lad det stå lunt i 15 min. Tilsæt salt, olie og derefter det meste af melet og rør det sammen. Ælt dejen godt igennem med resterende mel. Læg dejen i skålen og lad den hæve lunt og tildækket i en time. Ælt dejen igennem, bred den ud på et stykke bagepapir i ca. 30 x 20 cm størrelse og lad den hæve tildækket i 30 min. Lav fordybninger med fingrene i dejen og læg tomaterne i. Pensl med olie, drys havsalt og oregano på og bag focacciaen ved 200° ca. 20 min. Lad den afkøle og skær den i 10 stykker.