Kyllingesalat med kartofler og agurk
Foto: Anders Schønnemann Opskrift på skøn salat med kylling.

Kyllingesalat med kartofler og agurk

Denne kyllingesalat er sund og hurtig at lave i en travl hverdag. Hvis du vil have mere power i din salat, kan du erstatte kartoflerne med kogte hvide bønner.

printer Print
clock 20 minutter
plate 2 personer

2 kyllingebryster
Salt og peber
400 g kogte kartofler
2 hjertesalater
8 radiser
1 agurk
1 bakke karse

Dressing:

1 dl kærnemælk
1 spsk. mayonnaise
1 spsk. citronsaft
6-8 dråber Tabasco
Salt

Energi pr. person:
449 Kcal
Fedt:
20 %
Protein:
36 %
Kulhydrat:
44 %

Sådan gør du:

  1. Steg kyllingebrysterne i olivenolie på en varm pande. Krydr med salt og peber.
  2. Skær kartoflerne i mundrette stykker.
  3. Snit salaten i slanke både. Skær radiser i både. Lav tynde strimler af agurken, eller skær den i tynde skiver. Klip karsen.
  4. Rør en dressing af kærnemælk, mayonnaise og citron. Smag til med tabasco og salt. Drys gerne med en smule karse.
  5. Anret kylling, salat, agurk, radiser og karse på to tallerkener. Krydr med salt og peber, top med dressing og servér straks.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Sund aftensmad, Kylling, Kartofler og Hovedret