Lækre berlinerpfankuchen
SPONSORERET indhold

Lækre berlinerpfankuchen

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
03. dec. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
12 stk.

Ingredienser

75 g smør
1 dl fløde 9 %
25 g gær
1 æg
2 spsk. sukker
250 g hvedemel
1 æggehvide til pensling
Fyld:
ca. 1 dl jordbærsyltetøj
Desuden:
sukker evt. blandet med lidt kanel eller flormelis
1 liter olie egnet til friturestegning

  1. Smelt smørret, og bland fløden i. Når det er fingervarmt, opløses gæren heri. Pisk ægget i. Kom sukker og hvedemel i. Lad dejen hæve ca. 45 min.
  2. Udrul dejen til en firkant ca. 20 x 30 cm. Udstik cirkler ca. 5 cm i diameter, og pensl cirklerne med sammenpisket æggehvide. Læg 1 tsk. fyld på hveranden cirkel. Læg den anden dejcirkel over, og tryk kanterne meget grundigt sammen.
  3. Frituresteg kagerne, til de er gyldne. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Vend kagerne i sukker evt. blandet med kanel, eller drys dem med flormelis.