Laks & spidskåls-salat
SPONSORERET indhold

Laks & spidskåls-salat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Laks i ovnen er sund fastfood. Den tilhørende salat kan varieres i det uendelige med kåltyper, rodfrugter og friske krydderurter.

Af: Henrik Duer, Stine Junge Albrechtsen & Susanne Knutzen Foto: Mikkel Adsbøl
26. jun. 2015 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

500 g laks
1 stk. lime
salt, peber
1 helt spidskål (800 g)
4 store gulerødder (400 g)
2 stk. rød peberfrugt (200 g)
40 g frisk koriander
40 g frisk mynte
15 g frisk ingefær
1 stk. frisk, rød chili
4 spsk rapsolie
2 spsk sojasauce
1 spsk limesaft
2 tsk fiskesovs (10 g)
2 spsk sesamfrø, afskallede

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 200 grader. Læg laksefileterne i et ovnfast fad med skindsiden nedad, og dæk med tynde skiver af lime. Drys med salt og peber. Bag laksefileterne i 12-15 minutter, til de er rosa. Rens spidskål, og skræl gulerødder. Kør det til en råkost på en foodprocessor, eller riv det på et rivejern. Rens peberfrugterne, og skær dem i strimler. Tilsæt råkosten. Skyl og hak krydderurter fint, og vend dem i råkosten. Skræl ingefær, rens chili, og fjern evt. kernerne. Hak ingefær og chili fint, tilsæt olie, sojasauce, limesaft, og smag til med fiskesovsen. Bland dressingen sammen med råkosten, og drys med sesamfrø. Server til den limebagte laks.

Energi pr. portion: 498 kcal, fedt 31 g, kulhydrat 27 g, protein 33 g

Opskriften er fra kogebogen: Tab 12 kilo på 12 uger