Lam med grønt

Lam med grønt - opskrift fra Hendes Verden

Lam med grønt

Både kød og grønsager kan gøres klar til ovnen dagen før, hvis det er mest praktisk.

printer Print
plate 4 personer

1 udbenet lammekølle (kan købes som dybfrost)
masser af grofthakket hvidløg
salt og peber
1 citron
3 spsk. vand
3 spsk. honning
1200-1400 g grønsager (renset vægt) f. eks. små kartofler, pastinak, porre og cherrytomater
3 spsk. olie
salt

  1. Tø kødet helt op, så det kan åbnes ind til der, hvor benet har siddet. Dup det tørt, drys med rigelig salt, peber og hakket hvidløg.
  2. Luk stegen igen, og hold den sammen med kødnåle og snor eller bare det net, du pillede af den. Læg køllen i et ovnfast fad på et stykke bagepapir (så letter du opvasken), og hæld lidt vand ved, så skyen ikke branker.
  3. Pres saften af citronen, og bland den med vand, honning og olie. Vend grønsagerne i blandingen, bred dem ud i en lille bradepande og drys dem med salt.
  4. Stil begge fade i en 200 gr. varm ovn i ca. 1 time og 15 min. Vend regelmæssigt grønsagerne. Før serveringen hældes fedt og sky fra stegen.
  5. Fedtet fjernes, og skyen blandes i grønsagerne. Stegen skives, og serveres på grønsagerne.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød og Hovedret