Lammesteg med fyld af tappenade

Lammesteg med fyld af tappenade - opskrift fra Hendes Verden

Lammesteg med fyld af tappenade

printer Print
plate (6 portioner)

1 lammesteg med ben (ca. 2-3 kg)
3 spsk olivenolie
saltflager
friskkværnet peber
2 citroner
3 hele hvidløg
Tapenade:
1 dl sorte, udstenede oliven
3 hvidløgsfed
4 sardelfileter
2 spsk. kapers
2 spsk. frisk timian
revet skal af 1 økologisk citron
2 spsk. olivenolie
salt
friskkværnet sort peber
Kartofler i tomat
4 bagekartofler
1 dåse flåede tomater + 1 dåse vand
1 spsk tørret timian
2 fed hvidløg
1 spsk. kyllingefond
salt og peber
Gedeostdip
3 dl græsk yoghurt
300 g gedeost
2 spsk. olivenolie
salt og peber

  1. Tænd ovnen på 200 gr. Vask og skær hver kartoffel i 8 stykker. Læg dem i et ovnfast fad.
  2. Bland tomater, vand, timian, hvidløg, fond, salt og peber. Hæld det over kartoflerne.
  3. Sæt fadet midt i ovnen, og bag kartoflerne i ca. 40 min., eller indtil de er møre.
  4. Tapenaden: Hak udstenede oliven, hvidløg, sardeller, kapers og timian i hånden. Tilsæt revet citron, olivenolie, salt og peber.
  5. Tænd for ovnen på 225 gr. Snit en masse små ’lommer’ i stegen med en spids kniv. Gør hullerne lidt større med lillefingeren. Pres tapenaden ned i hullerne så dybt som muligt.
  6. Gnid lammestegen med olivenolie, salt og peber, og placer den i et ovnfast fad. Stik et stegetermometer ind i den tykkeste del af stegen, men undgå, at termometret rammer benet. Skær citroner og hvidløg halvt over, og læg dem i fadet rundt om stegen.
  7. Sæt stegen ind midt i ovnen, og skru varmen ned til 175 gr. Lad lammet stege, indtil termometret viser 59 gr., så er kødet rosa.
  8. Tag stegen ud af ovnen, pak den ind i alufolie, og lad den hvile 10-15 min. Skær den i tynde skiver lige før servering. Rør yoghurt, ost og olivenolie sammen, og smag til med salt og peber.
Se, hvad vi ellers skriver om: Hovedret