Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på marinerede revelsben med bagte rodfrugter
Foto: Line Thit Klein Marinerede revelsben med bagte rodfrugter

Opskrift på marinerede revelsben med bagte rodfrugter

Marinerede revelsben med bagte rodfrugter

Revelsbenene bliver virkelig møre og er budgetvenlig gæstemad.

en time, 20 minutter
Print
Marinerede revelsben med bagte rodfrugter til 6 personer

1-1,2 kg revelsben (eller en ribbensteg som du selv skærer sværen af og kasserer)
½ porter eller anden mørk øl
1 spsk muscovadosukker
1½ tsk revet ingefær
1 tsk finthakket chili
lidt salt
1½ spsk olivenolie

Bagte rodfrugter:
4 gulerødder
2-3 pastinakker
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, finthakket
salt og peber
1 tsk revet citronskal
lidt citron eller limesaft
lidt finthakket frisk chili
1 håndfuld plukket salat eller rucola.

Tilbehør: brød eller kartofler

Sådan laver du revelsben

1. Rids fedtsiden på revelsbenet på kryds og tværs med en skrap kniv. Rør porteren sammen med muscovadosukker, ingefær, chili, lidt salt og olivenolie.

2. Hæld marinaden over kødet og lad den trække nogle timer og gerne længere (mariner f.eks. kødet om morgenen, hvis du skal bruge kødet om aftenen).

Bagte rodfrugter:
3.  Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker. Læg dem på en bageplade med bagepapir – kom olivenolie på og krydr med hvidløg, salt og peber.

4. Placér de marinerede revelsben på en rist med bradepande under og hæld lidt vand i bunden af bradepanden. Steg kødet ca. 50-60 min ved 185 grader til det er mørt og gennemstegt. Rodfrugterne skal bage ca. 35 min til de er møre – så sæt dem ind i ovnen ca. 15 min efter kødet er sat ind.

5. Krydr de færdigbagte rodfrugter med revet citronskal, citron eller limesaft og lidt frisk hakket chili. Servér skiver af revelsben med bagte rødder, lidt sprød salat og servér brød eller kartofler til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Spareribs, Svin, Dansk mad og Hovedret