Grøntsagssuppe på bagte rodfrugter
SPONSORERET indhold

Grøntsagssuppe på bagte rodfrugter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Få bugt med både de knap så knasende grøntsager i bunden af skuffen og grøntsagsresterne fra dagen før.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein.
08. apr. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

4 skiver brød, gerne tørt
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
1,2 l kogende bouillon
– hjemmelavet eller købt
600 g bagte rodfrugter, f.eks. rødbeder, kartofler og jordskokker
50 g smør
salt, peber og æbleeddike til tilsmagning
1 dl cremefraiche 38%

Sådan gør du:

Riv brødskiverne fra hinanden, og bag brødsmulderet sprødt i en 200 grader varm ovn i ca. 10 minutter. Dryp med olivenolie, drys med salt, og sæt til side.
Kom kogende bouillon, smør og rodfrugter i en blender, og blend suppen rigtigt godt igennem. Du kan også blende med en stavblender direkte i gryden. Er dine rodfrugter rå, så kog dem møre i bouillonen, inden du blender. Smag til med salt, peber og eddike, og varm suppen igennem i gryden.
Servér den varme suppe med cremefraiche og brødcroutoner på toppen.

SE OGSÅ OPSKRIFTEN PÅ: Kartoffeltortilla med grøn sauce