Marmorkage med syltet appelsinskal
En ren kageklassiker som, når den laves i en god, hjemmelavet version, smager helt vidunderligt.
Ingredienser
300 g tempereret smør
300 g sukker
5 æg, størrelse L
½ tsk fint salt
300 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 spsk vaniljesukker
3 spsk usødet kakaopulver af god kvalitet
saft fra en halv usprøjtet appelsin
2 spsk syltet appelsinskal, kan udelades
Sådan laver du marmorkage
Pisk smør og sukker lyst og luftigt i en røremaskine eller med en elpisker. Pisk æggene i et ad gangen, mes du rører grundigt mellem hvert æg.
Bland mel, salt, vaniljesukker og bagepulver i en skål for sig, og sigt det i dejen. Ven dejen rundt med en dejskraber til den er glat.
Del dejen op i to dele, vend kakaopulver, appelsinsaft og syltet appelsin skal i den ene portion. Læg først halvdelen af chokoladedejen i bunden af en smurt sandkageform. Kom derefter halvdelen af den lyse dej over. Kom sidste halvdel af den mørke dej i og afslut med den lyse dej. Stik en strikkepind eller lignende ned i den ene ende, og træk en slange ned gennem kagen, så der kommer et mønster i kagen.
Glat overfladen på kagen ud, og bag i ovnen ved 180 grader i ca. 45-50 min, eller indtil en tandstik eller lignende kommer ren ud.
Billedtekst: Marmorkage er fra mormors køkken og fortjener et comeback.
Se også opskrift fra Rabarbertrifli.