Opskrift på sund rabarbertrifli
SPONSORERET indhold

Sund rabarbertrifli

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den klassiske trifli har fået rugbrød som knas, hvilket gør den mindre sød og mere sund.

Af: Meyers Madhus Foto: Line Thit Klein
20. apr. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
Rabarbertrifli til 4 personer

Ingredienser

Rabarbergrød
600 g rabarber
100 g sukker

Trifli
160 g kernebrød
20 g smør
20 g sukker
100 g makroner
½ dl piskefløde

Sådan laver du sund rabarbertrifli

Rabarbergrød: Skær rabarberne i små stykker a ca. 2 cm, kom

dem i en gryde, og drys dem med sukker. Lad rabarberne simre i 20-30 min ved lav varme under låg, indtil de har fået grødkonsistens.

Trifli: Riv brødet på et rivejern, eller kør det til smulder på en foodprocessor. Smelt smørret på en pande, og steg brødsmulderet sprødt ved lav varme. Drys så med sukker, og vip panden frem og tilbage, indtil sukkeret begynder at karamellisere.

Hæld smulderet over på en plade eller et fad, og lad det køle af. Knus makronerne groft, og bland dem med brødsmulderet. Pisk fløden til en let flødeskum. Læg skiftevis et lag rabarbergrød, et lag makronblanding og et lag flødeskum i to drikkeglas eller i et fad, og gentag, til der ikke er mere.


Se også opskrift på Müslibar med nødder, frø og chokolade.