Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på müslibar med nødder, frø og chokolade
Foto: Line Thit Klein Müslibar med nødder, frø og chokolade

Opskrift på müslibar med nødder, frø og chokolade

Müslibar med nødder, frø og chokolade

Det er nemt at lave sine egne müslibarer, og de smager helt sikkert bedre end dem du kan købe.

18
Print

½ dl kokosolie eller smeltet smør
1 dl flydende honning
skal og saft af 1 øko-appelsin
300 g dadler
200 g mandler
75 g sesamfrø
50 g kokosmel
300 g grovvalsede havregryn
evt 50 g tørrede bær, f.eks. tranebær eller blåbær
1 pakke lys eller mørk pålægschokolade

Sådan laver du müslibar

Tænd ovnen på 130 grader.

Smelt kokosolien sammen med honning og saften fra appelsinen. Hak dadlerne så fint som muligt, det er nemmest i en foodprocessor. Rør dem derefter sammen med mandler, græskarkerner, sesamfrø, kokos og havregryn. Tilsæt honning-olieblandingen og rør det sammen til en masse. Pres blandingen ned i en bradepande med bagepapir til et ca. 1 cm tykt lag.

Du behøver ikke at fylde formen helt ud – form dem i en lige firkant. De holder formen under bagning. Bag massen i ovnen til de er gyldne og helt sprøde i ovnen, det tager 1 times tid.
Lad dem køle let ned, før du dækker overfladen med mørk eller lys pålægschokolade. Når chokoladen er smeltet, skærer du müslibarerne ud i den ønskede størrelse og lader dem køle helt ned, før du putter dem i en lufttæt beholder.


Se også opskrift på Kokos-banankage.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Muslibar, Mellemmåltid, Snacks, Dansk mad, Frokost og Tilbehør