marrokansk kål
Foto: Matin Dyrløv

marrokansk kål

Marrokansk kål

Servér gerne med en god yoghurt til samt hummus eller brød.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)

1 håndfuld pistacienødder uden skal
1 håndfuld bredbladet persille
5 dl æblemost
8 usvovlede tørrede abrikoser
1 fed hvidløg
300 g blomkål
10 stk. rosenkål
5-6 safrantråde
1 tsk harissakrydderi
4 spsk god olivenolie

Sådan gør du: Start med at riste pistacienødderne på en tør pande, til de har taget en smule farve. Hak dem groft, når de er kølet en smule ned. Skær persillebladene groft igennem et par gange, og smid de værste stilke ud. Tænd din ovn på 185 grader. Kog æblemosten op, og hæld den over abrikoserne. Lad dem stå og trække i en skål, mens du ordner kålen.
Snit hvidløget i helt tynde skiver. Brug en lille urtekniv til at skære bunden af rosenkålen. Pluk den ud i blade, indtil du når det lille gule hjerte. Halvér hjerterne, og kom både hjerter og blade i en skål med iskoldt vand. Skær blomkålen ud i buketter på størrelse med rosenkålshjerterne. Hæld mosten fra abrikoserne, sæt den på køl, og drik den evt. til retten. Del hver enkelt abrikos i 6-8 stykker.
Kom rosenkål, blomkål, hvidløgsflager, harissa og safran op i en stor skål. Tilsæt olivenolien, og krydr med salt og peber. Vend det hele rundt, og kom blandingen i et stort ildfast fad. Sørg for, at fadet er stort nok til, at kålstykkerne kan ligge i et lag og ikke oven på hinanden. Bag i ca. 20-30 minutter, til kålen har taget godt med farve og er blevet mør. Det må gerne ende med, at de mindste stykker er møre, mens de store har en smule bid. Anret i en skål med pistacienødder, abrikoser og persille ud over.

Opskriften er fra bogen "Kål" af Peter Nøhr Christensen & Asmus Gamdrup Petersen Jensen, Fadl's Forlag, 350 kr.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater og Marokkansk mad