Mini florentinere med havtorncreme
Foto: Betina Hastoft Mums!

Mini florentinere med havtorncreme

Prøv disse mini florentinere med creme lavet på havtorn, der giver en skøn syrlig og aromatisk smag.

printer Print
plate 20 stk.

1 dl piskefløde
100 g sukker
75 g smør
1 spsk. glukose eller flydende honning
100 g mellemfint hakkede mandler

Havtorncreme:
50 g havtorn fra frost eller brug blåbær eller brombær
½ dl vand
200 g flormelis
150 g blødt smør

Desuden:
100 g mørk chokolade

Sådan gør du:

  1. Fløde, sukker, smør og glukose koges sammen ca. 3-4 min. Tilsæt mandlerne, og kog dem med 2 min.
  2. Fordel massen i ½ cm tykkelse i en smurt slip-let minimuffinform, hvor bundstørrelsen af kagerne er 4 cm i diameter.
  3. Bag dem ved 180 gr. i ca. 8 min. Afkøl dem et par min. Løsn dem forsigtigt, og tag dem ud af formen.
  4. Smelt chokoladen som beskrevet i boksteksten her på siderne. Dyp halvdelen af hver kage i chokolade. Læg dem på bagepapir, og lad chokoladen stivne evt. i køleskab.
  5. Kog havtorn og vand op 2-3 min. Pisk eller blend det jævnt til en puré. Afkøl.
  6. Pisk flormelis, smør og havtornpuré til en luftig smørcreme. Fordel cremen mellem kagerne to og to.

Blank og sprød chokolade

Det er delikat med sprød, blank chokolade på små fine petit fours. For at undgå grå chokolade, er det en nødvendigt at temperere den.

Sådan gør du:

  1. Hak chokoladen fint.
  2. Smelt ⅔ af den hakkede chokolade over vandbad eller i mikroovn.
  3. Rør resten af chokoladen i, til det er smeltet. Nu er chokoladen klar til overtræk.
Se, hvad vi ellers skriver om: Havtorn, Kage og Bageopskrifter