Mørbrad, grøn salat og tomatsalat
Skøn grillet mørbrad med masser af smag.
Ingredienser
800 g oksemørbrad
salt og peber
1 salathoved
1⁄2 dl hyldeblomstsaft
1⁄2 citron, saft
olivenolie
lidt sennep
12-16 tomater af forskellige slags, skåret i skiver
salt og peber
balsamico
olivenolie
frisk basilikum
2 rødløg, skåret i skiver
600 g nye kogte kartofler
Sådan gør du:
Grill mørbraden på alle sider i ca. 20- 25 minutter i alt, og lad den trække overdækket i ca. 10 minutter. Krydr med salt og peber.
Vask salathovedet, og pluk det i grove stykker. Bland en dressing af hyldeblomst, citronsaft, olivenolie og sennep. Hæld dressingen over salaten.
Læg tomaterne på et fad, og krydr med salt og peber. Hæld lidt balsamico og olivenolie over. Pynt med frisk basilikum og rødløg. Spis nye kogte kartofler til.
Opskriften er fra kogebogen Bitz & Holms Grill revolution af Christian Bitz og Claus Holm. Bogen er udgivet af Samvirke.