Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Mysliboller
Foto: Sara Galbiati & Derya Turgut

Mysliboller med speltmel

Delikate og velsmagende mysliboller.

12 stk.
Print

4 dl tempereret vand
2 dl acido yoghurt naturel
10 g gær
1 spsk honning
1 spsk kanel
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 tsk uraffineret flagesalt
2 æbler
50 g blandede, hakkede valnødder og hasselnødder
50 g hakkede mandler
100 g blandet og hakket tørret frugt som dadler, abrikoser og rosiner
200 g grovvalsede havregryn
300 g sigtet speltmel
300 g speltmel

Drys:
1 pisket æg
grovvalsede havregryn

  1. Sådan gør du: Bland vand, acido og gær i en røreskål. Udrør gæren, og tilsæt honning, kanel, olie og salt.
  2. Riv æblerne ned i dejen, og tilsæt de hakkede nødder og den tørrede frugt i små stykker. Rør havregryn og mel i lidt ad gangen, og ælt grundigt.
  3. Tilpas mængden af mel, så dejen har en konsistens af en tyk, fast grød. Du kan sagtens bruge røremaskine. Stil herefter dejen overdækket i køleskab til næste dag.
  4. Næste morgen tager du dejen ud af køleskabet. Lad den få stuetemperatur, og ælt dejen igennem. Form bollerne, og sæt dem på bagepladen.
  5. Tænd ovnen på 200 grader. Pensl bollerne med æg, drys dem med havregryn, og bag dem i 30 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sundt brød og Brød