Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

wok med oksekød
Foto: Fra Mette Mølbaks bog, Kål

Nem wok med oksekød, savojkål og rød peber

Kål er genialt i wokretter, da det giver en god fylde og kan tåle den høje varme.

plate 4
printer Print

½ savojkål
400 g oksekød i strimler
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 løg
jordnøddeolie
fiskesauce
saft af 1 lime

Tilbehør:
kogte nudler

Marinade:
1 stykke ingefær, ca. 5 cm
1 fed hvidløg
2 spsk akaciehonning
2 spsk soja
1 spsk æbleeddike
2 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber

Til servering:
ristede sesamfrø
koriander
lime i både

Sådan gør du: Snit kålen fint, og stil til side. Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen, og mariner kødet heri. En time eller længere. Skræl gulerødderne, og skær dem i strimler. Vask peberfrugten, og skær den i strimler. Tag skrællen af løget, og halver det. Skær det i strimler på langs. Varm olien op i en wok. Lynsteg kødet, og stil det til side på en tallerken. Kom herefter grønsagerne i lidt ad gangen. Kom kødet tilbage, og vend sammen. Smag til med fiskesauce og lime. Server med koriander og ristede sesamfrø og spis med kogte nudler til.

Tip! Du kan erstatte savojkål med hvidkål.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Kål, Wok og Oksekød