pasta
SPONSORERET indhold

Orecchiette med tomat og ost

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En supernem ret, der er bevis på, at selv de mest enkle råvarer kan skabe et lækkert måltid.

Af: Lone Helleskov og Susanne Engelstoft Rasmussen
11. nov. 2011 | Opskrift | Fit living

Ingredienser

PASTA:
400 g orecchiette eller andre små pastaer

TOMAT OG OST:
2 spsk olie
2 spsk smør
300 g broccoli
300 g små cherrytomater
2 fed hvidløg
1-2 ansjosfileter (saltede, købes på glas i olie)
10 semidried tomater
1 håndfuld basilikumblade
1 håndfuld bredbladet persille
 salt og peber
150 g bacon eller pancetta
75 g fast ricotta eller pecorino

Sådan gør du:

Varm olie og smør på panden. Skær broccoli i små stykker og steg den et par minutter på panden.

Tilsæt hele tomater sammen med knust hvidløg (knust med den brede side af skæret på en kniv).

Hak ansjoserne og kom dem på panden.

Lad det hele stege sammen i ca. 4 minutter, eller til tomaterne akkurat er ved at være møre.

Kom de tørrede tomater og friske blade på, og fjern panden fra varmen.

Krydr med salt og peber.

Skær bacon i små tern, steg dem sprøde på en pande og læg dem på lidt køkkenrulle.

Kog pastaerne i rigeligt, saltet vand, til de knapt er møre, og vend dem med pandens indhold.

Bland bacon i, riv ost over retten og spis straks.


TIP:
Du kan vælge kun at bruge ansjos eller bacon i denne ret, men ved at bruge begge dele får du en mere nuanceret smag.