Osso Buco
SPONSORERET indhold

Osso Buco

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lav evt. dobbeltportion, retten smager nemlig også godt dagen efter, så skal du bare huske at køle den hurtigt ned og opbevare den tildækket i køleskabet.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Martin Dyrløv
01. feb. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
4-6 personer

Ingredienser

6 skiver kalve- eller ungokseskank, bestil dem evt. i forvejen hos slagteren
hvedemel
salt, peber
1 løg
2 spsk. olivenolie
1 fed hakket hvidløg
2 gulerødder
150 g rodselleri
2 dl hvidvin eller vand
1 ds. flåede hakkede tomater
Pynt:
evt. reven skal af en usprøjtet citron
2 spsk. hakket persille
Tilbehør:
kartoffelmos og grøn salat

  1. Snit kødskiverne i kanten, og vend dem i mel med salt og peber.
  2. Brun kødet i olien, og tag det op. Hak løget og svits det i gryden sammen med finthakket gulerod og selleri.
  3. Tilsæt vin eller vand, og kog op. Tilsæt tomater, hvidløg, salt og peber. Kog op, og læg kødet i.
  4. Lad retten småsnurre under låg i ca. 1 ¼ time. Tjek, at kødet er godt mørt ellers skal det koge lidt længere.
  5. Pynt retten med evt. citronskal og persille eller sæt skåle på bordet, så hver især selv pynter sin ret.