pasta
SPONSORERET indhold

Pasta med svampesauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fyldig og cremet med masser af smag fra årstidens lækreste svampe.

Af: Lone Helleskov og Susanne Engelstoft Rasmussen
11. nov. 2011 | Opskrift | Fit living

Ingredienser

PASTA:
400-500 g penne eller garganelli

SVAMPESAUCE:
1 løg
1 fed hvidløg
250-350 g champignon, karljohan eller andre svampe
2 spsk olivenolie
2 spsk Marsala
2 dl piskefløde
salt og peber
100 g pancetta, bacon eller tørret skinke
40 g parmesan
en håndfuld frisk oregano, rucola eller spinat

Sådan gør du:

Hak løg og hvidløg fint. Skær svampene i mindre stykker, hvis de er for store. Steg løg og hvidløg på panden i olie, og kom svampene på. Steg det hele, til væsken fra svampene er fordampet. Tilsæt Marsala og derefter fløden. Krydr med salt og peber, og lad saucen koge godt sammen. Skær pancetta i små tern og steg kødet sprødt på panden. Kog pastaen i rigeligt, saltet vand, til den er al dente. Vend saucen rundt i pastaen og drys med pancetta, parmesan og oregano.


TIP: Du kan bruge alle mulige forskellige spiselige svampe afhængig af, hvad der er tilgængeligt, når du har lyst til at lave retten.