GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Pirogger
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Pirogger med appelsin

De lækre pirogger er et lækkert bud på fingermad.

printer Print
plate 8 stk.

Dej:
25 g gær
2,5 dl lunken vand
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
100 g fuldkornshvedemel
250-275 g hvedemel

Fyld:
1 tsk olivenolie
250 g hakket lammekød
1 finthakket løg
2 fed knust hvidløg
1 lille fintsnittet peberfrugt
1 god håndfuld spinatblade
2 spsk friskhakket mynte
1 dl rosiner (sultanas)
salt, friskkværnet peber

Pensling:
1 sammenpisket æg

Appelsin & chili-yoghurt:
3 dl yoghurt naturel
reven skal + lidt saft fra 1 økologisk appelsin
2 spsk finthakket mynte
1 lille udkernet fintsnittet chili
1 spsk honning

Sådan gør du:

Rør gæren ud i det lune vand, og tilsæt olie, salt og fuldkornsmel. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, ælt dejen blød og smidig, og lad den hæve ca. ½ time. Ælt dejen igennem, del den i otte lige store stykker, og rul hvert af dem til en cirkel på ca.15 cm i diameter.
Varm olien i en pande, og svits lammekød, løg, hvidløg og peberfrugt gyldent i 4-5 minutter under omrøring. Smag til med mynte og rosiner samt salt og peber. Lad det hele småsnurre 5 minutter, og lad det derefter afkøle.
Fordel fyldet på halvdelen af dejcirklerne, fold dejen over, og luk kanterne omhyggeligt, evt. ved hjælp af en gaffel.
Læg piroggerne på en plade med bagepapir, dæk dem med plastfilm, og lad dem hæve 20 minutter. Pensl piroggerne med æg, og bag dem gyldne ved 200° varmluft ca.15 minutter.
Rør og smag yoghurten til med appelsinskal og -saft, mynte, chili og honning samt salt og peber. Brug den som dip til piroggerne.

Energi pr. stk.: 320 kcal, fedt 25%, protein 17%, kulhydrat 58%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund frokost, Appelsin og Frokost