Hjemmebagt brød
SPONSORERET indhold

Pull apart med limesukker og birkes

Teknikken er simpel, og når først brødet er bagt i formen, bliver det virkelig smukt. Brødet har en pikant smag af lime, sukker og birkes og smager skønt – især når det er nybagt.

Foto: Columbus Leth
12. apr. 2016 | Opskrift | BoligLiv


Pull apart med limesukker og birkes


Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
(1 brød)

75 g smør
1 dl sødmælk
25 g gær
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
2 tsk. kardemomme
2 æg
ca. 400 g hvedemel
Fyld:
75 g smør
revet skal af 2 ubehandlede
limefrugter
50 g sukker
2 spsk. birkes

1. Smelt smørret, og lun mælken heri. Hæld væsken i en skål, og afkøl til fingervarmt.

2. Opløs gæren i væsken, og tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg.

3. Ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.

4. Smelt smørret. Rør revet limeskal med sukker og birkes.

5. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Pensl med smør. Drys med limeblandingen, og lad dejen hvile ca. 10 min., til smørret ikke længere er flydende.

6. Skær dejen i 6 strimler på ca. 5 cm’s tykkelse, og læg dem ovenpå hinanden. Skær strimlerne over, så du har små bunker med flere lag. Vend bunkerne på højkant, og sæt dem i en lille smurt rugbrødsform – så de står som skiver i en pose sandwichbrød. Lad brødet efterhæve ca. 30 min.

7. Bag brødet på nederste rille ved 180 grader i ca. 30 min.



► SE OGSÅ: Brownie med pistacienødder
► SE OGSÅ:
Kanelbrud
► SE OGSÅ: Lækker chokoladekage uden mel