Rabarberfool med trekantkager
SPONSORERET indhold

Rabarberfool med trekantkager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
15. maj. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(4 personer)

Ingredienser

Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 2 timer, heraf arbejdstid: 1 time.
250 g rabarber i 1 cm tykke skiver
60 g sukker
1 dl vand
1⁄2 tsk. stødt kanel
1 portion vaniljecreme (se under hindbærcharlotte, link nederst)
Trekantkager:
75 g mandler
100 g smør
150 g hvedemel
50 g flormelis
1 æggeblomme
Pynt:
glasur, evt. farvet lyserød med frugtfarve eller bolsjefarve

  1. Rabarberfool: Kog rabarber, sukker, vand og kanel sammen i en gryde i ca. 10 min. Afkøl det.
  2. Vend rabarberblanding og creme sammen. Fordel det i portionsglas, og servér med trekantkagerne herunder.
  3. Trekantkager: Kom smuttede mandler i et ovnfast fad, og stil dem i ovnen ved 200 gr. i 8-10 min. Afkøl dem. Hak mandlerne meget fint i en blender eller foodprocessor.
  4. Smuldr smørret i mel og blendede mandler blandet med flormelis. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min.
  5. Udrul dejen i ca. 1⁄4 cm’s tykkelse, og skær trekanter ud, ca. 8 cm på den længste side.
  6. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe.
  7. Rør glasuren sammen, og smør den på 8 af kagerne. Pynt evt. kanterne af kagerne med lidt sigtet flormelis.
  8. Server de pyntede kager til rabarberfoolen. Resten af kagerne kan gemmes i en kagedåse.