Rabarbermuffins med topping
Ingen picnic uden sødt. De her muffins smager forrygende af syrlige rabarber og cremet topping.
Ingredienser
1 muffinform + 10-12 muffinpapirforme
3 æg
200 g fint rørsukker
kornene af ½ vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
120 g smeltet smør
½ dl mælk
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
75 g kokosmel
300 g rabarber skåret i ½ cm skiver
lidt hvedemel
125 g flødeost naturel
100 g flormelis
1½ spsk citronsaft
5-6 jordbær.
Sådan laver du rabarbermuffins
Pisk æg, rørsukker og vaniljekorn sammen med en elpisker, til det bliver luf-tigt. Rør smeltet smør og mælk i æggemassen.
Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Sigt melblandingen i og vend kokosmel i dejen. Vend rabarberstykkerne i lidt hvedemel og vend dem i dejen (det gør at de ikke synker til bunds i dejen, men fordeler sig fint).
Sæt muffin-papirformene i en muffinform-ramme af metal og fyld dejen 2/3 dele op.
Bag dine muffins ca. 20 min ved 185 grader og afkøl kagerne.
Rør flødeost sammen med flormelis og lidt citronsaft. Kom det i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt kagerne med creme og evt. et jordbær på toppen.
Prøv også cheesecake brownies
Find mere inspiration til bagvæk og lækre kager på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/