Indonesisk curry med masser af kokosmælk
SPONSORERET indhold

Rendang

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Indonesisk curry med masser af kokosmælk. Du kan lave den så stærk, du vil, med flere chilier. Sukker og kokosmælk tager meget af styrken.

Af: Camilla Plum og Susanne Knutzen Foto: Anne-Li Engstrøm
02. jan. 2015 | Opskrift | Fit living
8

Ingredienser

2 kg oksespidsbryst eller -tykkam i meget store tern
neutral olie
2 store løg i både
8 dl kokosmælk
1-2 stilke fladbaskede
citrongræs
SAMBAL:
2 spsk spidskommen
3 spsk korianderfrø
1½ spsk revet galangarod
3 spsk revet ingefær
1 helt pillet hvidløg
3-4 røde chilier
1½ tsk gurkemeje
4 spsk grøn currypaste
2 spsk stærk karry
2 tsk groft salt
EFTERKRYDRING:
2 spsk tamarindsauce
2-3 spsk palmesukker

Sådan gør du:

  1. Sambal: Rist spidskommen og korianderfrø på en tør pande, til de springer rundt på panden. Knus i morter eller krydderikværn med resten af ingredienserne til en tyk pasta.
  2. Riv galanga og ingefær fint og mos hvidløgene. Hak chilierne meget fint og bland dem med de stødte krydderier, karry, salt og lidt af kokosmælken til en tyk pasta.
  3. Steg kødet i lidt neutral olie sammen med løgene, til det bruner. Kom sambal, kokosmælk og citrongræs i og lad det simre meget langsomt og meget længe uden låg, til kødet er mørt, og saucen er kogt ind til en smuk, tyk konsistens.
  4. Smag til med tamarind og sukker og server en frisk asiatisk salat som agurkesalaten og ris til.

Opskifterne er fra Camilla Plum's kogebog, Abracadabra, Politikens Forlag, 416 sider, 300 kr.