Risnudler med store rejer
Hurtig mad med ingefær, som styrker kredsløbet − og det smager forrygende.
Ingredienser
GRØNT:
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 bundt forårsløg
10 g ingefær
2 spsk olie
SAUCE:
2 spsk sojasauce
5 spsk østerssauce
1 spsk fiskesauce
1 spsk sukker
saft og fintrevet skal fra 1 økologisk
limefrugt
2 fed hakket hvidløg
2 spsk sesamolie
2 spsk koldpresset rapsolie
½ agurk
1 håndfuld frisk koriander
evt. ½ tsk tørrede chiliflager
NUDLER:
250 g risnudler
Vermicelli
Sådan gør du:
Pil rejerne (lad evt. halen blive på rejen) og læg dem på køkkenrulle. Skær begge peberfrugter i strimler og forårsløg i skrå skiver. Skær ingefær i papirtynde skiver. Rist peberfrugter, forårsløg og ingefær på panden i olie. Varm alle ingredienserne til sauce op i en lille gryde, læg rejerne i og lad dem koge et minut, lige inden nudlerne er færdige. Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær den i halvmåner. Kog nudlerne og vend dem med sauce, grønsager og agurkeskiverne. Drys med koriander og evt. chili og server retten straks.
Tip: I stedet for rejer kan du også bruge filet af laks, torsk eller anden slags fisk.