Ristet blomkål med kærnemælk og rejer
Foto: Anders Schønnemann Ristet blomkål med kærnemælk og rejer

Ristet blomkål med kærnemælk og rejer

Ristet blomkål med kærnemælk og rejer

Jeg kan bedst lide grønlandske pil selv-rejer og piller dem gerne, mens blomkålen rister. Du kan stadig nå det hele på 20 minutter!

printer Print
plate 2

1 blomkål
1 spsk smør
2 spsk olivenolie
2 tsk dildfrø
3 spsk hakket dild
3 spsk hakket purløg

Dressing:
1 dl kærnemælk
2 spsk æbleeddike
1 tsk sennepspulver
1 spsk skalotter, finthakkede
salt

Topping:
200 g friskpillede rejer
mere dild
mere purløg
citronbåde
evt. rugbrød

Sådan laver du blomkål med kærnemælk og rejer:

Del blomkålen i grove buketter. Smelt smør med olie på en varm pande, og rist blomkålen på panden. Den må godt tage farve. Den skal have ca. 8 min.

Lad dildfrøene riste med det sidste minuts tid. Vend det varme blomkål med dild og purløg.

Ryst imens kærnemælk, eddike, sennepspulver og skalotter sammen i et sylteglas eller lignende. Smag dressingen til med salt.

Anret blomkålen toppet med dressing, masser af rejer, dild og purløg.

Servér straks med citronbåde og evt. rugbrød til.

PRØV OGSÅ: Spicy rød karrysuppe med kødboller og grøntsager

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

Tip!

Du kan få sennepspulver i velassorterede supermarkeder, men har du det ikke, kan du erstatte det med lidt dijonsennep.
Se, hvad vi ellers skriver om: Blomkål