Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Få opskriften på spicy rød karrysuppe med kødboller og grøntsager
Foto: Anders Schønnemann Få opskriften på spicy rød karrysuppe med kødboller og grøntsager

Få opskriften på spicy rød karrysuppe med kødboller og grøntsager

Nem & spicy rød karrysuppe med kødboller og grøntsager

Supernem og virkelig dejlig aftensmad. Eller brug retten som forret til 4 personer inden en asiatiskinspireret menu.

Karrysuppe med kødboller til 2 personer
Print

Kødboller:

300 g hakket svinekød
3 forårsløg, det hvide
3-4 spsk fiskesauce
1 håndfuld koriander
2 tsk rød karry

Suppe:
2-3 spsk rød karry (efter smag og styrke)
2 lime, saft heraf
2 spsk sukker
2 løg, i både
2 spsk hakket ingefær
1,6 dl kogende vand
100 g nudler, gerne udon
¼ blomkål, i mundrette stykker
3 forårsløg, det grønne
2 håndfulde babyspinat

Sådan laver du spicy rød karrysuppe med kødboller og grøntsager

1. Sæt vand over til kødboller og suppe. Salt det rigeligt, det til suppen.

2. Rør kødet med finthakkede forårsløg (gem det grønne til suppen), fiskesauce, hakket koriander og en smule karry. Form farsen til kødboller, og pochér dem i kogende vand i 4-5 min.

3. Kom imens 1-2 spsk rød karry i en gryde sammen med limesaft, sukker, løg og ingefær. Hæld kogende vand over, og tænd for suppen. Lad den simre i 5 min, imens kødbollerne pocherer.

4. Kom nudler og blomkål i, og lad det koge i 3 min. Tilsæt kødboller og forårsløg og babyspinat lige inden servering.

5. Smag til, og servér straks.

PRØV OGSÅ: Karrysuppe med kylling

Se, hvad vi ellers skriver om: Suppe, Asiatisk mad, Karrysuppe, Karry og Kødboller