
Få opskriften på spicy rød karrysuppe med kødboller og grøntsager
Nem & spicy rød karrysuppe med kødboller og grøntsager
Supernem og virkelig dejlig aftensmad. Eller brug retten som forret til 4 personer inden en asiatiskinspireret menu.
Kødboller:
300 g hakket svinekød
3 forårsløg, det hvide
3-4 spsk fiskesauce
1 håndfuld koriander
2 tsk rød karry
Suppe:
2-3 spsk rød karry (efter smag og styrke)
2 lime, saft heraf
2 spsk sukker
2 løg, i både
2 spsk hakket ingefær
1,6 dl kogende vand
100 g nudler, gerne udon
¼ blomkål, i mundrette stykker
3 forårsløg, det grønne
2 håndfulde babyspinat
Sådan laver du spicy rød karrysuppe med kødboller og grøntsager
1. Sæt vand over til kødboller og suppe. Salt det rigeligt, det til suppen.
2. Rør kødet med finthakkede forårsløg (gem det grønne til suppen), fiskesauce, hakket koriander og en smule karry. Form farsen til kødboller, og pochér dem i kogende vand i 4-5 min.
3. Kom imens 1-2 spsk rød karry i en gryde sammen med limesaft, sukker, løg og ingefær. Hæld kogende vand over, og tænd for suppen. Lad den simre i 5 min, imens kødbollerne pocherer.
4. Kom nudler og blomkål i, og lad det koge i 3 min. Tilsæt kødboller og forårsløg og babyspinat lige inden servering.
5. Smag til, og servér straks.
PRØV OGSÅ: Karrysuppe med kylling