Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Rødgrød med fløde og mandler
Foto: Betina Hastoft

Rødgrød med fløde og mandler - opskrift fra Hendes Verden

Rødgrød med fløde og mandler

plate (4 pers.)
printer Print

200 g hindbær
200 g jordbær
100 g ribs
3 dl vand
ca. 125 g sukker
1¾ spsk. majsstivelse
½ dl vand
Desuden:
75 g hindbær
75 g ribs
75 g jordbær
Tilbehør:
fløde eller mælk

  1. Skyl bærrene. Kom dem i en gryde, og hæld vandet ved. Kog det sammen ca. 5 min. Hæld det i en sigte. Pres mest mulig saft ud af bærrene med bagsiden af en sauceøse eller suppeske.
  2. Kog saften op igen, og smag til med sukker. Du kan nu vælge, om du vil koge de sidste hele bær med, eller du hellere vil have dem rå over grøden som pynt. Hvis du vil have dem kogt med, skal du komme
Se, hvad vi ellers skriver om: Grød, Mandler og Dansk mad