Romfromage med sprød bund
SPONSORERET indhold

Romfromage med sprød bund

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gør mormor kunsten efter med denne skønne romfromage med sprød bund.

Af: Jes Buusmann Foto: Jes Buusmann
17. sep. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
(6-8 pers.)

Ingredienser

7 blade husblas
6 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 3 af de små bægre
100 g sukker
¾ dl lys rom
3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
2½ dl piskefløde
150 g biscotti, små italienske småkager, vælg gerne nogle med chokolade i
75 g blødt smør
Pynt:
flødeskum og bær (f.eks. hindbær)

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommerne med sukkeret, og rør rom i. Smelt husblassen over vandbad eller i mikroovn. Rør lidt af æggemassen i husblassen, og rør herefter husblassen i resten af æggemassen. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Vend først æggehviderne i æggemassen. Vend herefter flødeskummet i.
  2. Knus biscottierne i en foodprocessor sammen med smørret. Fordel det i bunden af en skål. Hæld fromagen over. Lad det stivne i køleskabet i 6 timer. Pynt gerne fromagen med flødeskum og bær.