
SPONSORERET indhold
Rugbrødsboller med chokolade
Rugbrødsboller med chokolade - en sund dessert.
12 stk.
Ingredienser
Rugbrødsboller med chokolade
2 dl mørkt øl
2 dl vand
25 g gær
1 spsk. flagesalt
1 spsk. rapsolie
2 spsk. økologisk maltsirup
150 g groft rugmel
1 dl knækkede rugkerner
50 g hakket mørk (70 % eller 80 %) chokolade
150 g fuldkornsspeltmel
400 g hvedemel
- Bland øl og vand, og rør gæren ud i det. Tilsæt salt, olie, sirup, det grove rugmel, rugkerner og chokolade.
- Kom spelt- og hvedemel i skålen, og rør dejen godt sammen. Kom lidt ekstra mel i, hvis dejen er for klistret. Lad den hæve tildækket i en time.
- Brug en ske, og sæt dejen i 12 store klatter på en plade med bagepapir, drys lidt rugmel over, og bag bollerne i ovnen ved 175 gr. på varmluft i 20 til 25 min.