Rugsalat med chorizo

Foto: Anders Schønnemann Rugsalat med chorizo

Rugsalat med chorizo

Rugsalat med chorizo

Det her er en salat, som, jeg synes, er den skønneste morgenmad. Men der er selvfølgelig heller ikke noget galt i at spise den til frokost eller som nem aftensmad

Det her er en salat, som, jeg synes, er den skønneste morgenmad. Men der er selvfølgelig heller ikke noget galt i at spise den til frokost eller som nem aftensmad

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 2 Person(er)
Ingredienser

Morgenmad (der batter) til 2
1 dl perlerug
3 fed hvidløg
lidt olivenolie
200 g blød chorizo
1 rødløg
1 citron, saft heraf
1 tsk sukker
1 bundt bredbladet persille (2-3 håndfulde)
2 æg
lidt olivenolie

Sådan gør du:

  1. Kog rugen mør i usaltet vand. Hæld overskydende vand fra, og lad den dryppe godt af i en si.
  2. Snit imens hvidløget i tynde skiver, og skær chorizoen i skiver eller tern, og rist den på den varme pande. Du behøver ikke fedtstof, da pølsen indeholder fedt, du gerne vil smelte fra.
  3. Tilsæt hvidløget efter et par minutter. Steg pølsen sprød. Snit imens løget i tynde både, og rør saft af 1 citron med sukker. Vend løgene med citronsaft, og lad dem trække i 5-10 min.
  4. Steg to spejlæg i lidt olie på en varm pande. Tag dem af. Vend løg (og det citronsaft der er) med perlebyg, chorizo og persille, og anret med spejlæg på toppen. Servér straks. 

PRØV OGSÅ: Perlebygsalat med edamame og parmesan

 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Du kan sagtens lave salaten med en anden pølse. Men vælg gerne en, der har lidt styrke, eller prøv med en salsiccia (italiensk medister).  

Se, hvad vi ellers skriver om: Chorizo, Sunde salater og Tilbehør