SPONSORERET indhold
Rugsalat med chorizo
Det her er en salat, som, jeg synes, er den skønneste morgenmad. Men der er selvfølgelig heller ikke noget galt i at spise den til frokost eller som nem aftensmad
2
Ingredienser
Morgenmad (der batter) til 2
1 dl perlerug
3 fed hvidløg
lidt olivenolie
200 g blød chorizo
1 rødløg
1 citron, saft heraf
1 tsk sukker
1 bundt bredbladet persille (2-3 håndfulde)
2 æg
lidt olivenolie
Sådan gør du:
- Kog rugen mør i usaltet vand. Hæld overskydende vand fra, og lad den dryppe godt af i en si.
- Snit imens hvidløget i tynde skiver, og skær chorizoen i skiver eller tern, og rist den på den varme pande. Du behøver ikke fedtstof, da pølsen indeholder fedt, du gerne vil smelte fra.
- Tilsæt hvidløget efter et par minutter. Steg pølsen sprød. Snit imens løget i tynde både, og rør saft af 1 citron med sukker. Vend løgene med citronsaft, og lad dem trække i 5-10 min.
- Steg to spejlæg i lidt olie på en varm pande. Tag dem af. Vend løg (og det citronsaft der er) med perlebyg, chorizo og persille, og anret med spejlæg på toppen. Servér straks.
PRØV OGSÅ: Perlebygsalat med edamame og parmesan
Tip:
Du kan sagtens lave salaten med en anden pølse. Men vælg gerne en, der har lidt styrke, eller prøv med en salsiccia (italiensk medister).