
Salat med rød grape og varmrøget laks
Selvom det er vinter, kan man sagtens sammensætte en lækker salat sprængfyldt med smag. Det gælder blot om at vælge ingredienser, der er i sæson. Vi giver dig her en lækker salat med nødder, fennikel og varmrøget laks.
plate
4 personer
Af Marie Melchior
Ingredienser
125 g rucola
400 g varmrøget laks
50 g hasselnødder
1 fennikel
2 røde grape
2 avocadoer
50 g mikrospirer, ærtespirer eller karse
2 lime
4 spsk. olivenolie
salt og peber
Sådan gør du
- Skyl rucola, og tør den i et viskestykke. Fordel rucola i små skåle eller på et stort fad.
- Bræk laksen i mindre stykker, og fordel den over salaten.
- Hak hasselnødder, og drys over. Skyl fenniklen. Snit den fint på et mandolinjern. Læg snittet fennikel rundt på salaten.
- Skær skrællen af grapefrugterne hele vejen rundt – sørg for at skære helt ind til frugtkødet. Skær herefter grapefrugterne i fileter, og fordel dem over salaten.
- Pres saften fra resten af grapen over salaten.
- Skær avocado i skiver. Kom avocado og spirer på salaten. Kan man ikke får mikro-spirer, så brug karse, brøndkarse, dild eller purløg.
- Pres limesaft i en lille skål. Rør sammen med olivenolie, salt og peber.
- Hæld dressingen over salaten.
Læs Også
Få vores NYHEDSBREV: