Hjemmelavet chilisauce
SPONSORERET indhold

Sambal oelek: Sådan laver du selv den indonesiske chilisauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Indonesisk chilisauce, som er dejlig til al asiatisk mad.

Af: Camilla Plum og Susanne Knutzen Foto: Anne-Li Engstrøm
02. jan. 2015 | Opskrift | Fit living

Ingredienser

2 dl røde chilier
6 fed pillede hvidløg
3 spsk hakket ingefær
3 stilke citrongræs, kun det inderste møre af stænglerne
3 spsk palmesukker
½ dl æbleeddike
en smule salt
limesaft til at smage til

Sådan gør du:

Kom det hele i en wok og kog sammen over høj varme, til chilierne er kogt og væsken kogt ind. Blend til en lidt grov sauce og smag til med limesaft. Smagen udvikler sig i løbet af nogle timer, så kan man smage til igen.

Opskifterne er fra Camilla Plum's kogebog, Abracadabra, Politikens Forlag, 416 sider, 300 kr.