Sensommerplatten
SPONSORERET indhold

Sensommerplatten

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En dejlig sensommerplatte med fiskefrikadeller, rullepølse og ost med blommekompot

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
10. sep. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Fiskefrikadelle med picklesmayonnaise:
(20 små frikadeller)
Hjemmelavet fiskefars:
500 g kuller, sej el. torskefilet
1½ tsk. salt
2 spsk. revet løg
1 æg
3 spsk. hvedemel
1 dl mælk
peber
Til stegning: 2 spsk. olie,
evt. blandet med smør
Rullepølse med syltede rødbeder:
(1 glas)
Balsamicosyltede rødbeder:
400 g rødbeder
Syltelage:
2½ dl balsamicoeddike
1 dl vand
250 g sukker
2-3 skiver skrællet frisk
peberrod
Blommekompot:
(4 pers.)
4-6 blommer
1½ dl sukker
korn af ½ vaniljestang
2 spsk. vand
1 spsk. hvidvinseddike

  1. Fiskefrikadelle med picklesmayonnaise: Læg 1 frikadelle på platten. Rør en god mayonnaise med halvt cremefraiche 18 % og hakket karrypickles efter smag. Kom det i en lille skål. Skal fiskefrikadellerne være ekstra lækre, kan du selv lave farsen, men ellers køb en god, grov fars hos fiskehandleren. 1. Skær fisken i mindre tern. Kom fisken i en foodprocessor, og miks den med salt. Kom revet løg, æg, hvedemel, mælk og peber i, og miks igen. 2. Form farsen til frikadeller. Steg dem i olie og evt. smør på en pande.
  2. Rullepølse med syltede rødbeder: Fordel 2-3 skiver rullepølse på platten, og pynt med karse og sky. Server med hjemmesyltede rødbeder i en lille skål. 1. Rengør rødbederne under rindende vand. Skær top og rodspids af, og kog dem møre i vand ca. 1 time. Smut skindet af rødbederne, og skyl dem. Skær rødbederne i skiver, og læg de stadig varme rødbeder i et rent, skoldet glas. 2. Kog syltelagen sammen, peberroden skal kun koge med 1 min. til sidst. 3. Hæld den varme lage over rødbederne inkl. peberroden. Luk glasset til. Opbevar glasset i køleskab.
  3. Blommekompot: 1. Skær blommerne i tern, og kog dem op i en gryde med sukker, korn fra vaniljestangen, vand og eddike ca. 5 min. 2. Opbevar kompotten i køleskab, hvor den kan holde sig 3-4 dage.