Skindstegt torsk & lun salat
Fisk for begynder
Ingredienser
600 g fast hvid fisk med skindside, f.eks. torsk
salt, peber
2 spsk rød dukkah
1 spsk olivenolie
LUNSALAT:
1 spsk olivenolie
50 g serranoskinke i tern
2-3 fennikler i store tern
1 udkernet, snittet chili
1 udkernet æble i tern
2 spsk velafdryppede kapers
1-2 spsk sherryeddike
4 fuldkornsboller
Sådan gør du:
Dup fisken tør og krydr med salt, peber og dukkah. Varm olien i en stor pande og steg fisken på skindsiden. Læg låg over panden og lad fisken stege videre ved svag varme. Steg, til den er fast og har skiftet farve. Varm olie i en stor pande, svits skinketern, fennikel, chili og æble hurtigt i et par minutter. Smag til med kapers, sherryeddike samt salt og peber og server den lune blanding til fisken sammen med citron og fuldkornsboller.
Energi pr. person: 470 kcal, fedt 19%, protein 37%, kulhydrat 44%