SPONSORERET indhold
Små rodfrugtbrød med chorizo
Er gode som frokostbrød og i madpakken.
6 stk.
Ingredienser
Dej:
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk. salt
150 g rugmel
250 g hvedemel, gerne pizzamel
Fyld:
100 g rodselleri
1 gulerod
100 g chorizo, fx den danske fra Aalbæk
4 spsk. friskhakket rosmarin eller tørret oregano
50 g (1 dl) parmesanost
125 g frisk mozzarella
Desuden:
½ tsk. salt
2 spsk. olie, fx koldpresset rapsolie eller olivenolie
- Udrør gæren i vandet. Tag ½ dl hvedemel fra, og gem det til udrulning senere. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Rør dejen godt sammen, den skal være klistret og fugtig. Lad den hæve ca. 1 time tildækket et lunt sted.
- Skær skrællen af rodsellerien. Skær den i lidt tykke stænger. Skræl guleroden. Skær grønsagerne i meget tynde skiver, brug f.eks. råkostjernet, et juliennejern eller foodprocessorens riveskive.
- Del dejen i 6 boller. Rul hver bolle ud på et meldrysset bord til 2 cm høje boller. Læg bollerne på bagepapir på en bageplade.
- Mix rosmarin, reven parmesan og afdryppet mozzarellaost sammen i en blender, og fordel det over dejen. Fordel rodfrugtskiver og tynde skiver chorizopølse på bollerne. Tryk gerne noget af fyldet lidt ned i dejen. Dryp med olie. 5. Bag bollerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min.