Opskrift på sønderjysk 'brødtorte' – rugbrødslagkage
SPONSORERET indhold

Sønderjysk 'brødtorte' – rugbrødslagkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Smid ikke rugbrød ud, men brug resterne i en fantastisk rugbrødlagkage.

Af: Claus Meyer Foto: Line Thit Klein
04. okt. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
8

Ingredienser

Lagkagebunde:
5 æg
100 g rørsukker
100 g brun farin
1 spsk kakao
4 spsk maizena
2 tsk bagepulver
125 g smuldret rugbrød.
Kagecreme:
1 dl mælk
1 dl fløde
2 æggeblommer
1½ spsk Maizena
25 g sukker
Korn fra ½ stang vanilje.
Afslutning:
2 dl piskefløde
solbærsyltetøj
revet mørk chokolade.

Sådan laver du rugbrødslagkage:

Lagkagebunde:
Pisk æg, rørsukker og brun farin sammen.
Pisk kakao i.
Bland Maizena og bagepulver, sigt det ned i dejen og bland.
Bland rugbrødet i.
Bag i en springform smurt med smør og drysset med rasp. Bag ved ca. 150 grader i ca. 25-30 min. i varmluftsovn eller 160 grader uden varmluft.
Afkøl kagen – evt. i køleskabet.

Kagecreme:
Bland alle ingredienser i en gryde og varm op under omrøring indtil det begynder at tykne.
Tag gryden fra varmen, pisk kraftigt, skrab cremen over i en skål og sæt den på køl.

Afslutning:
Pisk fløden til et let skum.
Bland 1/3 af flødeskummet i kagecremen.
Flæk kagen til to bunde.
Fordel cremen på den nederste bund.
Smør syltetøj på undersiden af den øverste bund.
Læg bundene sammen.
Fordel resten af flødeskummet ovenpå kagen og riv så chokolade direkte ned oven på kagen.
Pynt evt. med citron-melisseblade eller lignende.

Prøv også moderne rugbrød med svedjerug