Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Sopes med bønner og chorizo
Foto: Mikkel Adsbøl og Bente Nissen Lundsgaard

Sopes med bønner og chorizo - opskrift fra Hendes Verden

Sopes med bønner og chorizo

Sopes er små, lidt tykke tortillaer, som efter at de er bagt fyldes med bønnemos og steges, så de får en sprød bund. I Mexico laver de tortillaerne med masa harina mel, men det er svært at skaffe, derfor bruger vi her polenta og hvedemel.

(16 stk.)
Print

Bønnefyld:
1 ds. afdryppede sorte bønner el. kidneybønner
1 løg
1 fed hvidløg
1½ dl bouillon
1-2 tsk. finthakket syltede jalapenos
salt, peber
Tortilladej:
2 dl vand
75 g minutpolentagryn
75 g hvedemel
2-3 spsk. olie til stegning
Desuden:
100 g chorizo el. jalapenopølse
¼ icebergsalat
1 dl cremefraiche 18 %

  1. Kom alle ingredienser til bønnemosen i en foodprocessor, og blend det.
  2. Kog vandet til tortillaerne op, og kom minutpolenta i. Rør ca. 1 min. Afkøl, og tilsæt hvedemelet. Form 16 kugler på størrelse med en valnød. Rul dem ud mellem to husholdningsplastposer, de skal have en diameter på ca. 8 cm. Læg tortillaerne på en forvarmet slip let-pande. Bag dem 2-3 min. Vend dem, og bag yderligere 2-3 min. Afkøl lidt, og pres en kant hele vejen rundt.
  3. Fordel bønnemosen på tortillaerne. Varm olien op på en pande. Steg tortillaerne med mos ca. 3 min., til de er gyldne og sprøde på undersiden.
  4. Fordel salat, pølseskiver og cremefraiche over.
Se, hvad vi ellers skriver om: Spansk mad og Hovedret