Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

brød

Speltbrød med gojibær

Et både sødt og sprødt brød med masser af smag.

plate Et stort brød
printer Print

1 dl yoghurt naturel
3 dl lunkent vand
25 g gær
2 tsk. salt
1 spsk flydende honning
100 g speltflager
50 g hørfrø
50 g solsikkefrø
50 g græskarkerner
75 g gojibær
100 g groft speltmel
250-300 g hvedemel

Sådan gør du:

Hæld yoghurt og vand i en skål. Opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og speltflager og rør sammen. Kom hørfrø, solsikkefrø, græskarkerner og gojibær i dejen. Ælt speltmel og hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen længe − gerne i 10 minutter. Har du en røremaskine, kan dejen med fordel æltes heri. Dejen skal være lidt klistret. Stil den tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord og form den til et rundt eller ovalt brød. Kom brødet på et stykke bagepapir og lad det hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Rids brødet.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft, 225 grader almindelig ovn. Lad en bageplade blive i ovnen. Lemp forsigtigt brød med bagepapir over på den varme bageplade og bag brødet i ca. 25 min. Afkøl brødet på en bagerist.

Energi pr. 100 g: 285 kcal, fedt 26%, protein 12%, kulhydrat 62%, kostfibre 5 g.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundt brød, Brød og Gojibær