Giv et blad i julegave. Priser fra 149 kr. Klik her →

Spicy tuna
Foto: Tina Brok Hansen

Spicy tuna

Spicy tun & asparges

Fisk på en lækker måde.

plate 4
printer Print

4 tunbøffer a ca. 125-150 g
4 tsk ristet sesamolie, alternativt ekstra jomfruolivenolie
himalayasalt
4 små bdt. grønne asparges
4 fed hvidløg
30-40 g ingefær, skrællet vægt
2 små stærke thaichili
4 citrongræsstængler
2 store håndfuld koriander
2 spsk saltede mandler
2 spsk ristet sesamolie
2 tsk honning
4 tsk fishsauce
3 spsk tamari, alternativt sojasauce

Sådan gør du: Smør tunbøfferne godt med sesamolie, og drys dem med lidt salt. Vent med at grille dem, til aspargesene er næsten færdige.

Grill dem på en varm grillpande eller udendørs grill i 1-2 minutter på hver side, alt efter hvor tykke bøfferne er. De skal forblive røde og rå i midten. Skyl aspargesene, og bræk de træede ender af.

Finthak hvidløg og skrællet ingefær. Udkern chilien, og finthak også den. Skær den nederste tykke ende (2 mm) af citrongræsstænglen, og finthak de nederste 3 cm (den tykke del). Kasser resten.

Skyl og slyng koriander, og grofthak den. Grofthak også mandlerne.

Svits aspargesene ved høj varme i olien i 2-3 minutter. Fordel dem på tallerkener, og svits derefter hvidløg, ingefær, chili og citrongræs i den tilbageblevne olie.

Efter et par minutter tilsætter du honning, fishsauce og tamari. Hæld blandingen over de grønne asparges, anret med tun, og drys med koriander og mandler. 

Tip! Uden for aspargessæsonen kan du sagtens bruge grønne bønner eller broccoliskud.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad og Grønne asparges